Amit a gallyazásról tudni kell….

A gallyazás nem a fa csonkítását, elpusztítását jelenti, hanem a növények ápolását, egészséges állapotuk megőrzését szolgálja.

A visszavágás során a növény ifjítása történik meg, elősegíti a fák megújulását.

A gallyazás munkálatai többek között hajtásválogatási, száraz ág eltávolítási, ingatlan állagvédelmi célzattal hajtjuk végre. A megrendelők sok esetben pedig a törvény által előírt kötelezettségük betartása miatt rendelik meg a szolgáltatást. A törvény ugyanis előírja, hogy a telektulajdonosoknak kötelességük a fák karbantartása. Azon túlmenően, hogy a Miniszteri rendelet szabályait betartjuk, mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a nem megfelelően karbantartott fák akár emberéletet is követelhetnek. Gondoljunk itt az elektromos vezetékekhez hozzáérő faágakhoz, vagy az elkorhadt ágak viharos időjárás során történő leszakadására.

Bármennyire is szép látvány egy lombos fa képe a ház előtt, néha bizony emberi beavatkozásra van szükség.

Nemcsak a balesetveszély miatt szükséges a metszés, a vezetékek mellé belógó ágak már közepes szélben is üzemzavart okozhatnak. Sokan nem is gondolják, hogy az annyi bosszúságot okozó – sokszor csak néhány perces – áramkimaradásoknak talán éppen a házuk előtt álló fa az okozója!

A fák védelme érdekében a gallyazás utáni sebkezelés, faápolás is igényelhető szolgáltatásom keretén belül.

 

Dunakeszi III

 

 

 

 

Vissza a főoldalra

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. További információ